Składniki:
0.5 kg schabu, szklanka groszku, 1 średnia cebula, 3 ząbki czosnku, opakowanie śmietanki słodkiej do sosów, zup, sól,pieprz,majeranek,ostra papryka, 2 szklanki kaszy bulgur.
Składniki podaję na 2-3 osoby
Przepis:
Schab opłukałam, pokroiłam w plastry, które jeszcze raz przekroiłam na pół potem je rozbiłam tak na grubość około 1,5 cm doprawiłam przyprawami i zostawiłam na 20 minut aby trochę mięso przeszło.
Po tym czasie obsmażam bitki z każdej strony aż się zarumienią dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę, czosnek wszystko nakrywam i duszę na małym ogniu aż do zmięknięcia mięsa między czasie podlewam wodą lub jak mamy z dnia poprzedniego rosół zawszę możemy go wykorzystać.
Pod sam koniec jak już mięso stanie się miękie dodajemy groszek i śmietanę wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Nasze bitki podajemy z wcześniej ugotowaną kasza bulgur
Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz